Leeskringen

Ben je lid van een leeskring of wil je er één beginnen, dan kan de bibliotheek je hierbij ondersteunen. Momenteel verzorgen we de boekentassen voor ongeveer 12 lokale leeskringen. Op deze pagina lees je over de ondersteuning die de bibliotheek hierbij kan bieden.

Hoe werkt het?

Als leeskring sluit je een abonnement af bij de bibliotheek op naam van de leeskring. De kosten voor een abonnement vind je hier.

Wil je je leeskring aanmelden? Mail dan met Inge Speelman: i.speelman@bibliotheekhoogeveen.nl

Vermeld in de mail de naam van de leeskring, je mailadres en het soort abonnement. Wij maken je abonnement aan en stellen je op de hoogte wanneer de pas voor je klaar ligt.

Ter inspiratie

Je ontvangt ter inspiratie van de bibliotheek een lijst met titels waarbij ook het aantal beschikbare exemplaren vermeld staat. Zo zie je per titel meteen of er voldoende exemplaren beschikbaar zijn voor je leeskring. Uiteraard kun je ook zelf de titels bepalen. Overleg in dat geval met Inge Speelman of er van deze titels voldoende exemplaren beschikbaar zijn voor je leeskring.

Praktische informatie

Wanneer dat geregeld is, horen we graag van je op welke data je leeskring bijeenkomt. Wij zorgen dan dat 6 weken voor deze bijeenkomst de tas met boeken voor je klaar staat. Je ontvangt van ons een mail met de afhaaldata. De boeken leen je voor 6 weken. Wanneer je het prettig vindt, kunnen we bij de door jou gekozen titels een aantal recensies en/of interviews met de schrijver meeleveren.

We hebben een vijftal pakketten kaarten: Een schitterend gesprek. Dit zijn prikkelende leesclubvragen om meer uit jezelf, het boek en je leeskring te halen. Deze kun je aanvragen bij een tas.

Gezien het beperkte aantal pakketten, geldt in dit geval dat de aanvragen spijtig genoeg niet altijd gehonoreerd kunnen worden. In dat geval zetten we je
op de lijst zodat je de keer daarna een pakket bij de boeken krijgt.

Heb je nog vragen? Mail dan met Inge Speelman, i.speelman@bibliotheekhoogeveen.nl