Hulp bij abonnementen

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Alle tarieven op een rijtje

Bekijk hier een overzicht van alle tarieven.

Welke abonnementen zijn er?

Er zijn verschillende abonnementen. Bekijk ze hier.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Het is afhankelijk van je abonnement of je e-books kunt lenen. Meer informatie

Wat doe ik als ik mijn Bibliotheekpas kwijt ben?

Als je je pasje verloren hebt of als je denkt dat het is gestolen, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de Bibliotheek. Het pasje wordt dan geblokkeerd en kan niet door iemand anders gebruikt worden. Als je je pasje niet meer kunt terugvinden, kun je voor € 5,- een vervangende pas (duplicaat) kopen. 

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Geef wijziging van adres, telefoonnummer of rekeningnummer zo spoedig mogelijk door aan de bibliotheek waar je lid bent. Doorgeven van wijzigingen kan per e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek. 

Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je vervolgens zelf het e-mailadres wijzigen. 

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook niet het abonnementsgeld terug. 

Opzeggen kan per brief, e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de Bibliotheek waar je bent ingeschreven. Vermeld je pasnummer en de datum waarop je wil opzeggen.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Bibliotheek Hoogeveen heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Helaas geldt dit niet voor het maandabonnement. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, je bent ook van harte welkom als je geen lid bent. Kom langs en lees een tijdschrift/krant, drink een lekkere bak koffie, maak gebruik van een van onze werkplekken of neem een kijkje in de Verhalenwerf.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Ja, dat kan. De cadeaubon is verkrijgbaar aan de balie van de Bibliotheek.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op