Compleet-abonnement

Keuze lidmaatschap

Bij de Bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Je kunt er lezingen bezoeken, cursussen volgen of in alle rust studeren. Bij de bieb is van alles te doen.


 • Toegang tot de enorme collectie

  Leen boeken, films, muziek, games en meer.

 • Doe mee aan onze activiteiten

  Lezingen, cursussen, workshops; er is in de Bibliotheek van alles te doen

 • Duizenden e-books en luisterboeken, 24/7 beschikbaar

  24 uur per dag onbeperkt toegang tot de online Bibliotheek


Wat houdt het Compleet-abonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het Compleet-abonnement kost € 62,50 per jaar.

Wat zit er allemaal in?

 • Onbeperkt lenen (alleen bij e-books en luisterboeken gelden de reguliere aantallen)
 • Inclusief abonnement Online bibliotheek (e-books en luisterboeken)
 • Maximaal 10 reserveringen tegelijk
 • Maximaal 15 items in huis

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook niet het abonnementsgeld terug. Opzeggen kan per brief, e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het abonnement kun onbeperkt lenen. Geleende materialen kun je 2 keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn. Je kunt met jouw pas lenen en inleveren bij alle Bibliotheken in de provincie Drenthe.

Je kunt 10 reserveringen tegelijk hebben. Reserveren binnen de provincie Drenthe is gratis. Buiten de provincie kost het € 5,00. Het reserveren van cd’s/lp’s via Muziekweb kost € 1,50 per schijfje.

Via de online Bibliotheek kun je kiezen uit tienduizenden e-books, luisterboeken en tijdschriften, altijd en overal. 


Inschrijven

Inschrijven voor het Compleet-abonnement kan online of in de Bibliotheek. Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee, ook na online inschrijving als je je pas komt ophalen.