Verhalenwerf

Ontdek het verhaal van Hoogeveen

In de Verhalenwerf vertellen we het verhaal van Hoogeveen aan de hand van de schatkamer van Hoogeveen: de topstukken uit de museumcollectie zoals beelden, foto’s, herinneringen en multimedia. 

Tentoonstelling en wisselexpositie

Het verhaal van Hoogeveen wordt verteld aan de hand van 5 thema's, namelijk: Groei van Hoogeveen, Harde werkers, Samenleving, Liefde en Markante Hoogeveners. Ook is er twee keer per jaar een wisselexpositie te zien over diverse onderwerpen die de Hoogevener raken. 

Wil je de tentoonstelling of wisselexpositie in de bibliotheek bezoeken? Dat kan tijdens openingstijden en zonder afspraak.

Heb je vragen over bezoeken of rondleidingen? Mail dan naar Verhalenwerf@bibliotheekhoogeveen.nl. Voor telefonisch contact met een van onze medewerkers, kun je bellen naar 0528 - 268131

Website Verhalenwerf

De Verhalenwerf heeft een eigen website. Op deze website verzamelen we de verhalen over Hoogeveen. Iedereen kan zijn of haar eigen verhaal delen zodat het bewaard blijft voor de toekomst. Doe mee of lees de bijzondere verhalen van anderen! 

 

Schenkingen

De Verhalenwerf neemt regelmatig nieuwe voorwerpen op in de collectie. Van verschillende thema's zoeken we nog voorwerpen. Heb je iets in bezit waarvan je denkt dat het een plekje in het museum verdient? Neem dan contact op met: verhalenwerf@bibliotheekhoogeveen.nl.

Groepen en rondleidingen

Wil je de Verhalenwerf bezoeken met je vriendengroep, familie of een ander gezelschap? Groepen kunnen op afspraak het gehele jaar bij ons terecht. Onze rondleiders vertellen bijzondere verhalen. Je kunt de rondleiding combineren met een koffietafel of een lunch.

Reserveer bij Ida Henstra, 0528-268131 / verhalenwerf@bibliotheekhoogeveen.nl

Stadswandelingen kun je reserveren via punt H. Tel: 0528-291177.

Reminiscentie

De voorwerpen in de Verhalenwerf roepen vaak allerlei herinneringen op. Onze vrijwilligers van de reminiscentiegroep bezoeken bewoners in verzorgingshuizen, verpleeghuizen of ouderengroepen. Ze nemen een tas vol voorwerpen of foto's van vroeger mee en gaan in gesprek. De ongedwongen sfeer tijdens zo'n bijeenkomst maakt dat er gemakkelijk nieuwe contacten kunnen ontstaan.

Meer weten? Bel met 0528-268131.