Speciaal voor jongeren: Bieb, bytes en AI-Bullshit Bingo

Gepubliceerd op: 12 maart 2024 11:53

Op vrijdag 15 maart transformeert de Bibliotheek Hoogeveen naar een huiskamer vol AI. Tijdens deze avond draait alles om AI en storytelling.

Jongeren zijn uitgenodigd om de avond te vullen met spellen, gitaren en gezelligheid. De avond wordt afgetrapt met de enige echte AI-Bullshit Bingo. 

Herken jij de juiste beelden in de AI-Bullshit Bingo? We doen een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Kom bingo spelen, er zijn glitterjasjes en er zijn prijzen! Tussendoor proberen we met experts de feiten van de fictie te scheiden. 

Na de bingo hebben jongeren de vrijheid om de avond naar eigen wens in te vullen. Breng je vrienden mee, sluit aan bij een spel of ontspan met je gitaar in de gezellige sfeer van de bieb.  

Programma

19:00-20:15 uur: De AI-Bullshit Bingo | Locatie: Activiteitenruimte

Kort geleden maakten we grappige plaatjes met AI. Nu is het wachten tot AI de mensheid overneemt. AI heeft een vlucht genomen en de voorspellingen over de komende ontwikkelingen lopen flink uiteen. Overschatten wat AI echt kan, of onderschatten we toch de risico’s?

SETUP doet een poging om het AI-debat weer gezellig te maken. Kom bingo spelen, en kijk of het jou lukt om AI-gegenereerde beelden te matchen bij de instructies waar de AI mee aan de slag is gegaan. Er is een bingowiel, er zijn glitterjasjes en er zijn bovenal prijzen te winnen. Ondertussen proberen we samen met experts de AI-feiten van de AI-fictie te scheiden.

20:15-21:30 uur: Become an AI-RTIST! | Locatie: HQ-6 

Wat hebben jij en Vincent van Gogh met elkaar gemeen? Jullie beschikken allebei over de menselijke superkracht van verbeelding. Oké, oké, van Gogh heeft jaren moeten zwoegen om zijn fantasie op een canvas te kunnen schilderen, maar wie zegt dat jij dat nodig hebt?

Met KREA heb jij slechts je verbeeldingskracht nodig, en maak je met basisvormen en een korte omschrijving van wat je wilt zien, een compleet origineel gegenereerd kunstwerk op je beeldscherm!Neem plaats achter een computer in Headquarter-6, laat je fantasie op de vrije loop en word een AI-RTIST binnen slechts een paar seconden!

20:15-21:30 uur: Black Mirror Stories | Locatie: de huiskamer

In de huiskamer speel je het kaartspel Black Mirror Storries met sinistere, ingenieuze en morbide verhalen waarin technologie altijd een rol speelt. Black Mirror Stories is ontwikkeld door Roos Groothuizen en geïllustreerd door Isa van Weert. Deze eenmalige editie van dit spel is geïnspireerd op de bekende serie Black Mirror en het bestaande spel Black Stories.

20:15-21:30 uur: De Hooge Woorden Gedichtengenerator | Locatie: de huiskamer

De Hooge Woorden Gedichtengenerator is een installatie die prachtige gedichten maakt op basis van ter plekke genomen foto's. Laat je op poëtische wijze beschrijven; elke foto levert een uniek gedicht op basis van wat de machine bij jou ziet.De gedichtengenerator is een prototype gemaakt door het Hoogeveense dichtersplatform Het Hooge Woord en is geïnspireerd op The Poem Booth van Vouw. 

20:15-21:30 uur: De Nachtburgers | Locatie: de huiskamer

Na de bingo komt de huiskamer tot leven met een ontspannen sfeer. Voeg je bij ons voor een gezellige avond na sluitingstijd, waar de krantenlezers plaatsmaken voor jou en andere Nachtburgers. Welke Nachtburgers ga jij ontmoeten?

Wil je meer leren over AI? Doe mee met de Nationale AI-Cursus!

Gratis!

Dit evenement is gratis toegankelijk. De bingo is speciaal voor jongeren vanaf 16 jaar. Ben je jonger? Neem dan een ouder of labcoach mee voor een unieke ervaring!