Feestelijke opening Oefenplein

Gepubliceerd op: 14 oktober 2024 15:31

Eindelijk is het zover! Na hard werken en veel voorbereiding is het Oefenplein open voor alle inwoners van de gemeente Hoogeveen.

Kom ook naar de feestelijke opening op woensdagmiddag 23 oktober. Vergeet niet je vooraf aan te melden via telefoonnummer 0528-268131 of via de onderstaande link.

Aanmelden

Wat is het Oefenplein?

Het Oefenplein is een nieuw concept waar deelnemers aan de slag gaan met wat ze zelf graag willen leren. Samen bedenken we welke programma’s we gaan gebruiken. Daarna kan er zelfstandig geoefend worden onder deskundige begeleiding.   

Of je nu wil leren internetbankieren, een app wil installeren of een foto wil versturen, het leerprogramma kan op elke deelnemer worden aangepast.  

Ook zijn er veel mogelijkheden voor mensen die met taal willen oefenen en zijn er programma's waarin mensen kunnen oefenen met rekenen.   

Waarom een Oefenplein?

Als Bibliotheek hebben we meerdere opdrachten te vervullen, waaronder het beschikbaar stellen van kennis en informatie. Ook het bieden van mogelijkheden voor ontwikkeling, educatie en ontmoeting is een belangrijk doel van de Bibliotheek. Met het Oefenplein willen we bereiken dat iedereen op zijn eigen niveau en snelheid kan leren. Ook wordt er elke les een pauze ingelast waarmee we ruimte bieden aan ontmoeting.  

Waar en wanneer?

De feestelijke opening van het Oefenplein is op 23 oktober van 13:00 tot 14:30 uur in de Bibliotheek.