Taalhuis Hoogeveen

Nederlands leren

Wat is het Taalhuis?

Het Taalhuis is de plek voor inwoners en instanties van de gemeente Hoogeveen om je taalvragen aan te stellen. Of om informatie te ontvangen over hoe en waar je kunt werken aan je basisvaardigheden. Je kunt ook advies krijgen over naar school gaan, cursussen en over programma's op de computer.

Je kunt soms ook in de Bibliotheek samen met een vrijwilliger oefenen.

Hulp nodig?

Wil je hulp bij lezen, rekenen of schrijven? Meld je via het aanmeldformulier aan.

Aanmelden om te oefenen

Hulp bieden?

Voor onze deelnemers in het Taalhuis zoeken wij steeds naar taalvrijwilligers die hen individueel of in een kleine groep begeleiden bij het verbeteren van hun basisvaardigheden.

De tijdsinvestering is ongeveer 1 uur per week. Je kunt werken met Nederlandstaligen, maar ook met anderstaligen die niet meer inburgeringsplichtig zijn.

Het Taalhuis zorgt voor een training en begeleiding om op de juiste manier én met het aangeboden materiaal te kunnen werken.Het is fijn als je beschikt over prettige sociale vaardigheden, geduld en een open-mind. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is natuurlijk ook belangrijk.

Aanmelden als vrijwilliger

Spreekuur Taalhuis

Tijdens het spreekuur kun je informatie krijgen, o.a. over het oefenen als deelnemer en werken als vrijwilliger. Het is geen les, het is een spreekuur. Maak een afspraak als je op het spreekuur wilt komen.

Dinsdagavond In de oneven weken 18:00 uur - 19:00 uur
Donderdagmorgen Wekelijks 10:00 uur - 12:00 uur
  • Heb je vragen aan het Taalhuis?