Kandinsky, pionier van abstracte kunst

Dinsdag 17 september 2024

Lezing door kunsthistoricus Margaret Breukink.

H'ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam) en Centre Pompidou Parijs presenteren van 19 juni t/m 10 november 2024 de tentoonstelling ‘Kandinsky, pionier van abstracte kunst’. 

Wassily Kandinsky (Moskou 1866 – Parijs 1944) staat centraal in de eerste tentoonstelling van H'ART Museum. Het Centre Pompidou bezit een beroemde Kandinsky-collectie, geschonken door de weduwe van de kunstenaar, Nina Kandinsky. 

Amsterdam toont in 60 kunstwerken een uniek overzicht van de artistieke carrière van de kunstenaar. Van zijn vroege figuratieve, bijna impressionistische werk tot de zo kenmerkende abstracte schilderijen tijdens zijn Bauhaus periode in Weimar en Dessau.

 Kandinsky was een ware moderne pionier en de expositie weerspiegelt de rijkdom en diversiteit van zijn kunst. Net zoals de context van zijn tijd, gekenmerkt door een veranderende wereld, crises, oorlogen en revoluties, hem beïnvloedde als kunstenaar. 

Op 17 september geeft kunsthistoricus Margaret Breukink in de Bibliotheek een lezing over deze bijzondere tentoonstelling. Ze neemt met haar ruime ervaring en kennis van de kunstgeschiedenis, gecombineerd met haar enthousiasme voor kunst, haar publiek op verhalende wijze mee.

Kaarten

De kaartverkoop start binnenkort.