De Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024 (i.s.m. Volksuniversiteit Hoogeveen)

Dinsdag 15 oktober 2024, van 19:30 tot 21:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met grote belangstelling volgen velen in ons land de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024. Nu de voorverkiezingen achter de rug zijn, lijkt het erop dat het een nek-aan-nekrace zal gaan worden tussen Kamala Harris, de kandidaat van de Democraten, en Donald Trump, de kandidaat van de Republikeinen. Welke factoren spelen bij deze verkiezingen een rol en waarom is het zo moeilijk om de uitslag te voorspellen?

Hoe zit het kiesstelsel eigenlijk in elkaar? Wat zijn de opvattingen en achtergronden van de beide kandidaten? En welke factoren uit het verleden spelen nog steeds een rol? Ook de vraag, wat deze verkiezingen voor ons in Europa betekenen, zal aan de orde komen.

Lezing door Kees Admiraal.

Over Kees Admiraal

Drs. C. A. (Kees) Admiraal is historicus en was als docent geschiedenis jarenlang bij het voortgezet –en hoger beroepsonderwijs werkzaam. Hij publiceerde een aantal historische artikelen en schreef een historische roman over Curaçao tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2017 startte hij een historisch onderzoek over de geschiedenis van het moderne Roemenië, m.n. de dictatuur van Ceausescu. Hij bezocht een aantal malen Roemenië en stelde in 2016 een foto-expositie samen over dat land.

Kosten

Deelname: € 13,-.

Aanmelden