Bloei in de Bieb

Maandag 22 april 2024, van 15:00 tot 17:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op maandag 22 april, ter ere van de Dag van de Aarde, organiseren we ‘Bloei in de Bieb’. Dit evenement voor jong en oud staat volledig in het teken van het vergroenen van je eigen leefomgeving, zodat jij straks kunt genieten van een groene tuin vol vlinders, vogels en mooie bloemen.

Groene activiteiten

Tijdens “Bloei in de Bieb” kun je deelnemen aan groene activiteiten en educatieve workshops; gezelligheid voor het hele gezin. Hieronder vind je een greep uit het programma:

15.00 uur: Bee&Bee Bouwen

Start van de Bee&Bee Bouwen workshop door Techniekclub x IVN Hoogeveen in de Ontdekhoek, waar kinderen welkom zijn om een insectenhotel te bouwen.

Vanaf 15.30 uur

  • Start van het officiële programma met een praatje door klimaatburgemeester Grietje Loof over het belang van de Dag van de Aarde, alles wat er al gedaan wordt in de omgeving en alles wat je zelf kunt doen.
  • Aansluitend presenteert Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe het initiatief “Heel Drenthe Zoemt” met een focus op het vergroenen van tuinen door middel van informatieve ansichtkaarten.
  • Judith Duinkerken introduceert ‘Judith’s Jungle Station’, een stekjesbibliotheek, gebouwd door studenten van het Alfa-college en in samenwerking met het SDG-House.
  • Gedurende de dag is er een zadenruilbeurs in de bieb, voor iedereen die zijn teveel aan bloemenzaadjes wil ruilen.
  • Naast deze activiteiten zullen er ook lekkere hapjes zijn, gemaakt met producten uit eigen tuin. Voor de kleinsten wordt er voorgelezen uit het boek ‘Het Bezige Bijtje’ en kan je een bijzondere selfie maken met Maya de Bij!

Grietje Loof is sinds 2022 Klimaatburgemeester van Hoogeveen. Ze komt graag in contact met inwoners van de gemeente Hoogeveen die vragen/ideeën hebben over duurzaamheid/klimaat.

Jorine van Nifterik is werkzaam voor de Natuur en Milieufederatie Drenthe en zet zich in voor een mooiere en duurzamere provincie. Met het bord ‘Vergroen je tuin’ hoopt ze zo veel mogelijk inwoners van Drenthe te helpen hun tuin te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten.Judith Duinkerken is als onderzoeker en egeldeskundige elke dag bezig in de natuur. Ze is aangesloten bij IVN en Hoogeveen Groen.

Gratis en voor iedereen

Het evenement is gratis toegankelijk voor jong en oud en vindt plaats in de Bibliotheek Hoogeveen. De middag begint om 15.00 uur met het Bee&Bee Bouwen en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, of je nu lid bent van de Bibliotheek of niet!

“Bloei in de Bieb” wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, klimaatburgemeester Grietje Loof, De Natuur en Milieufederatie Drenthe met het project “Heel Drenthe Zoemt”, het Alfa-College, Spin-off onderwijs van SDG-House, en Judith Duinkerken via IVN.